logo
Zoeken:

Missie ENIF

Duurzaamheid van de samenleving is doel en uitgangspunt. ENIF streeft samenwerking met de open source community na en past open source produkten toe. ENIF kiest voor onafhankelijkheid van fabrikanten en software leveranciers. ENIF stimuleert het hergebruik van middelen, rekening houdend met de hoeveelheid te verbruiken energie. ENIF zoekt samenwerking met gelijk gestemde mensen, bedrijven en non-profit organisaties en houdt rekening met de draagkracht van haar klanten. Integriteit is naast middel ook een doel.

Realisatie

ENIF levert oplossingen op het gebied van netwerken, computers en informatiesystemen aan organisaties en particulieren. Oplossingen kunnen bestaan uit advies, nieuwe installatie en onderhoud maar ook uit meting, storingsopheffing, analyse en documentatie van bestaande netwerken en computers. Vanwege de onafhankelijkheid verzorgt ENIF second opinions op het gebied van voorgestelde oplossingen. ENIF analyseert ook storingen wanneer direct betrokken partijen er niet uitkomen of in het geval van geschillen.

De naam

ENIF staat als acroniem voor Elektronica, Netwerk, Informatica Faciliteiten. Van huis uit ben ik -  Marc Fokker - elektronicus en informaticus. De E kan ook voor Ethernet staan, een belangrijke netwerk technologie. De F kan ook staan voor fiber, vanwege mijn ervaring met glasvezel communicatie. De I kan staan voor Internet, voor intrusion detection maar ook voor innovatie, vanwege de lange tijd dat ik de nieuwste technieken heb geïmplementeerd voor de grootste bedrijven van Nederland. Enif is ook de naam van de helderste ster in het sterrenbeeld Pegasus, het mythologische vliegende paard. Moeilijk? Onthoud dan ENergie In Focus!

Hartelijke groet,

Marc Fokker

Doel en missie van ENIF in een pdf bestand vind u hier.