logo
Zoeken:

Netwerk ontwerp

Iedere klant is uniek. Waarom zou u als klant dan altijd genoegen moeten nemen met een standaard product? Om optimaal te kunnen beantwoorden aan uw wensen verneem ik graag van u:

Het beste kan ik u helpen door u te bezoeken. Op basis van uw wensen en uw mogelijkheden kan ik u dan direct een beeld verschaffen van nieuwe mogelijkheden. De mogelijkheden kan ik later uitwerken in scenario's waarbij u de keuze heeft.

 

De kwaliteit van uw Netwerk

Internet, datacommunicatie zijn een basisvoorwaardes geworden voor het succes van ons allemaal. Dat het werkt - dat is natuurlijk belangrijk - maar de wijze waarop, daar heeft niet iedereen een idee bij. Dat hoeft ook niet. Het moet gewoon werken.

Eisen, verwachtingen, gebruikerservaring

Het maakt voor de gebruikerservaring veel uit met welke middelen een netwerk is ingericht. Van een aansluiting via een volledig bekabeld netwerk mag je doorgaans betere prestaties verwachten dan van een aansluiting via wifi. Voor toepassingen als Skype of, telefoon via Internet heb je niet pe se een verbinding nodig met grote bandbreedte. Wel is het van grootste belang dat er zo min mogelijk vertraging (latency, round-trip-time) op de verbinding zit, en dat de data steeds constant (zo min mogelijk jitter) binnen komt. Voor e-mail, of het versturen van grote hoeveelheden data ligt dat anders. Het maakt wat minder uit of de gegevens met 'horten en stoten' over komen, als de bandbreedte maar groot is zodat alles vlot binnen komt.

Protocollen zijn slechts middelen om uw netwerkbehoefte te vervullen

Welk protocol uw apparatuur ook gebruikt, als het digitaal is kan ik een netwerkoplossing voor u bieden. IP in de versies IPv4 en IPv6, Ethernet, VLAN's en afgeleide technieken als MPLS, seriële protocollen als RS-232, RS422, RS-485 en transmissie media als glasvezel, straalverbindingen, ondergrondse koperkabels of de varianten twisted pair Cat 5e tot Cat 7, ze hebben geen geheimen voor me. Of het netwerk via repeaters, hubs, switches, routers of gateways moet worden uitgerust, of er packet switched technologie, TDM of WDM voor gebruikt moet worden,  met kennis van de mogelijkheden kan ik u de weg wijzen naar de beste oplossing.

De gebruikte middelen en instellingen zijn van grote invloed, er zijn vele mogelijkheden om een netwerk te laten werken. Mijn producten-portfolio heeft wel één gemeenschappelijk kenmerk: het is altijd gericht op optimalisatie!