logo
Zoeken:

Onderhoud: updates, backups, opruimen

Updates van software

Iedere computer, tablet of smartphone heeft onderhoud nodig. Software moet niet alleen vlot werken, het moet ook veilig zijn. Het is verstandig uw aparatuur steeds met de meest recente software versies uit te rusten. Veel apparatuur maakt het mogelijk de software automatisch bij te werken. Is dat niet het geval? Of zijn er juist problemen ontstaan als gevolg van een update? Vraag me om hulp!

Het maken van volledige systeem-backups

Heeft u van uw bestanden en uw correspondentie steeds kopiën? Goed! Uw bestanden kunt u voor de veiligheid prima zelf op een externe harddisk of geheugen stick opslaan.

Maar wat als er iets misgaat met de disk waarop uw besturingssyteem en uw duur betaalde programma's staan? Kunt u uw veiligheidskopiën dan gemakkelijk op een andere computer openen? Als dat niet het geval zou zijn, dan is heel nuttig geregeld een volledige kopie - een disk image - van uw computer te maken! Ik verzorg dit graag voor u.

Prestaties verbeteren van uw computer

Verlangt u terug naar de snelheid van uw computer toen die nieuw was? Uw computer kan onnodig langzaam zijn geworden doordat er overbodige programma's op de achtergrond draaien of dat oude dingen actief zijn gebleven. Ik kan u helpen en adviseren om weer vlot met uw computer verder te gaan.

Beveiliging van uw computer

Voorkom dat uw comuter besmet raakt met kwaadaardige programma's: malware. Deze verzamelnaam omvat alle categoriën van opzettelijk geschreven programma's met het doel de legitieme gebruiker te schaden. Tot de categoriën behoren virussen, trojaanse paarden, key loggers en dergelijke. Een goede beveiling omvat 4 elementen:

Het komt geregeld voor dat mensen menen dat de virusscanner het belangrijkst is. Er is in weze geen belangrijkste element, ze zijn allen belangrijk. Een virusscanner functioneert eigenlijk als laatste redmiddel. Als uw wachtwoorden gemakkelijk te kraken zijn of uw computer met onveilige verouderde software werkt, dan is uw virusscanner gemakkelijk uit te zetten en de firewall aan te passen.

Ik kan u adviseren over uw computerveilgiheid, en zonodig uw computer ontdoen van malware.

Systeem uitbreiding

U wilt extra opslagcapaciteit? Of wilt u extra rekenkracht? Met kennis van zaken - met maatregelen ter bescherming tegen ESD - kan ik uw systeem uitbreiden.

Fysiek onderhoud

Fysiek onderhoud van computerapparatuur is doorgaans slechts een kwestie van het stofvrij maken van ventilators en koellichamen. Het reinigen van uw aparatuur helpt de levensduur verlengen doordat de temperatuur in de elektronica aanmerkelijk lager blijft. Wanneer een ventilator lawaai begint te maken, dan volstaat reiniging niet meer. Ventilatoren zijn gelukkig vaak vlot en eenvoudig te vervangen.

Ook bij het reinigen van elektronica en de vervanging van ventilatoren is het belangrijk maatregelen ter bescherming tegen ESD te nemen!